Evz.ro: Germania a atins un nivel record. Situația este „dramatică”. Oficialii cer măsuri drastice. Ce se întâmplă acolo e greu de imaginat

Germania a raportat cel mai mare val de infecții cu Covid-19 într-o singură zi, în timp ce cancelarul Angela Merkel a declarat că situația „dramatică” este rezultatul celui de-al patrulea val, care a lovit țara cu toată forța. Potrivit evz.ro, Institutul Robert Koch (RKI), centrul de boli și control al Germaniei, a raportat 65.371 de cazuri noi în ultimele 24 de ore — este o creștere cu 12.545 de infecții noi comparativ cu perioada anterioară de 24 de ore. Dar este posibil ca aceste cifre să fie  „de două ori sau de trei ori mai mari”, a declarat șeful RKI Lothar Wieler.

Germania a raportat 264 de decese  Covid-19 de miercuri până joi

Împingând numărul total de decese de când a început pandemia la 98.000 de persoane, potrivit datelor RKI. Rata de incidență de șapte zile din Germania a atins, de asemenea, niveluri record de 336,9 cazuri de Covid la 100.000 de persoane, față de 249,1 cazuri raportate în urmă cu o săptămână, a raportat RKI.

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, cu puțin peste 67% din populație complet vaccinată. Aproximativ 33% nu au nicio protecție împotriva virusului, potrivit RKI. Acesta este unul dintre motivele pentru care infecțiile au crescut la niveluri record, spun experții.

„Deoarece campania de vaccinare în Germania s-a demarat la începutul acestui an, vedem acum unele grupe de vârstă și unele persoane își pierd rapid imunitatea împotriva Covid-19”, a spus Tobias Kurth, profesor de sănătate publică și epidemiologie la spitalul universitar Charité, Berlin.

Merkel: Situația actuală a pandemiei din Germania este dramatică

„Situația actuală a pandemiei din Germania este dramatică, nu o pot spune altfel”, le-a spus miercuri cancelarul Merkel primarilor din toată Germania. Spitalizările și decesele rămân la un nivel mult mai scăzut decât în ​​vârfurile anterioare, dar există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la rata scăzută a vaccinării a țării pe măsură ce se apropie lunile de iarnă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.