Joe Biden se poate împărtăși, chiar dacă susține avortul: Ce a hotărât Consiliul Episcopilor Catolici din SUA

Consiliul Episcopilor Catolici din Statele Unite ale Americii (SUA) a luat o decizie istorică. În conferința de miercuri, membrii consiliului au votat cu o majoritate covârșitoare aprobarea unui document care a fost departe de a refuza dreptul la Sfânta Împărtășanie a președintelui Joe Biden și a altor politicieni care susțin avortul. Conservatorii din Biserică au făcut presiuni, în ciuda îndrumărilor Papei Francisc.

Documentul – care a trecut cu 222 de voturi pentru, 8 împotrivă și 3 abțineri – ar avea nevoie de aprobarea Vaticanului înainte de a se lua orice acțiune care ar viza direct orice oficial ales. „Este într-adevăr ceva menit să-i ajute pe catolici să înțeleagă intenția Euharistiei”, a declarat Chieko Noguchi, purtător de cuvânt al Conferinței Episcopilor Catolici din SUA.

Episcopii din SUA au votat împotriva retragerii dreptului la împărtășanie a celor care susțin avortul

Un proiect al documentului conținea prevederi echidistante care erau departe de a refuza împărtășirea lui Biden sau a altora care susțin dreptul la avort. Singura prevedere care părea îndreptată către Casa Albă preciza: „Laicii care exercită o formă de autoritate publică au o responsabilitate specială de a întruchipa învățătura Bisericii în slujirea binelui comun”.

În timpul unei vizite în Italia, în luna octombrie, președintele SUA, Joe Biden, a declarat că Papa Francisc i-a transmis că este fericit că este un „bun catolic” și i-a spus că ar trebui să continue să primească împărtășania.

Lui Biden, care este un catolic devotat de o viață, i s-a refuzat împărtășania în 2019 la o biserică catolică din Carolina de Sud din cauza sprijinului său pentru dreptul la avort.

Papa Francisc s-a pronunțat împotriva demersurilor unor episcopi americani de a permite episcopilor individuali să refuze împărtășania politicienilor care susțin dreptul la avort. Mișcarea de refuz a împărtășaniei este condusă de o aripă mai conservatoare a Bisericii Catolice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.