„Clanul marelui alb”. DNA ar fi deschis dosar după materialul făcut public de jurnaliștii de la Recorder. Reacție vehementă a BOR

https://evz.ro

Jurnaliștii de la Recorder au anunțat că procurorii DNA s-ar fi autosesizat și ar fi deschis dosar după dezvăluirile ce vizează afacerile BOR.

Procurorii DNA s-ar fi sesizat, după apariția în spațiul public a materialului „Clanul marelui alb”. O investigație ce vizează rețeaua secretă a oamenilor de afaceri, politicienilor și prelaților de la vârful Bisericii, care lucrează mână în mână pentru o mare afacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici.

După materialul publicat de Recorder, Lazăr Neacșu a demisionat

Din câte spun cei de la Recorder, DNA s-ar fi autosesizat, deschizând un dosar penal pentru a urmări faptele expuse. Doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

„Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici”, relatează Recorder.

„În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: ><<Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consliier general, la ce partid sa ma duc?. ‘Du-te la PSD că va câştiga toată ţara>>. El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, spune Neacsu în înregistrarea Recorder.

Reacție vehementă venită de la BOR

Cei de la Recorder au prezentat, la capătul a opt luni de documentare, „o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”, afirmau jurnaliștii de la sursa citată.

În replică, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a acuzat. „Material destinat unui scop jalnic, prost camuflat sub umbrela bunelor intenții, anume lovirea în imaginea publică a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Deși legitim în sine, materialul jurnalistic despre care vorbim este construit din păcate cu intenția obsesivă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina prezentată ca reală a unor persoane din administrație și a unor așa-ziși complici ai instituției care apar în investigație, persoane care încearcă totdeauna ș pretutindeni, desigur, să obțină beneficii personale prin simpla insinuare conjuncturală în vecinătatea cuiva important, comițând astfel un grav rapt de imagine împotriva voinței celui a cărui imagine e folosită”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.