Jerome Powell, propus de Biden pentru un al doilea mandat la șefia Băncii Centrale Americane

https://www.hotnews.ro

Casa Albă a anunțat luni reînnoirea lui Jerome Powell în funcția de președinte al Băncii Centrale Americane (Fed), pentru un al doilea mandat de patru ani, alegere care marchează pentru Joe Biden o dorință de continuitate, dar și de consens între republicani și democrați, relatează AFP.

Jerome Powell, în vârstă de 68 de ani, conduce puternica Rezervă Federală din 2018, după ce a fost ales de fostul președinte Donald Trump. Acțiunea sa, mai ales în timpul crizei Covid-19, fusese salutată de dreapta dar și de stânga, dar unii progresiști ​​au cerut înlocuirea lui, iar numirea lui trebuie confirmată acum în Senat.

Lael Brainard, membrul consiliului de administrație al Rezervei Federale, care a fost celălalt candidat de top pentru acest post, va fi vicepreședinte, a spus Casa Albă.

„Deși mai sunt multe de făcut, am făcut progrese remarcabile în ultimele 10 luni în ceea ce privește readucerea americanilor la muncă și punerea în mișcare a economiei noastre”, a spus Biden, un democrat, în comentariile trimise prin e-mail reporterilor. „Acest succes este o dovadă a agendei economice pe care am urmărit-o și a acțiunii decisive a Rezervei Federale”, a spus el.


Numit guvernator de fostul președinte Barack Obama înainte de a fi promovat la funcția de președinte al Fed de Donald Trump, republicanul Jerome Powell își va finaliza mandatul de patru ani ca șef al puternicei Rezerve Federale în februarie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.